Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Fogorvostudományi Kar

Elméleti modul

Ez a két év a hozzászokásról, a kemény tanulásról és a néha unalmas alapok elsajátításáról szól. Szinte mintha továbbra is egy középiskolában ülnél, csak sokkal több a minden: a tananyag, az osztálytársaid száma, a tanárok száma, az órák száma, a tankönyvek száma, és tanulásra fordítandó idő is. Viszont, ha ezek az alapok biztosak, később többszörösen megtérül az erőfeszítésed. Extra tevékenységként egy kis közéleti munka férhet bele, de ne felejtsd el, hogy egy diplomáért jöttél ide!

Az első év a tanulás és a vizsgázás megtanulásáról szól elsősorban. Hozzá kell szokni az egyetemi rendszerhez. Ebben az időszakban elsősorban tanulj, és próbáld felvenni a tempót! Nem ebben az évben kell maximális pluszpontot szerezni mindenből. A tanuláson kívül igyekezz szociális kapcsolatokat építeni, nyitott lenni a csoportod, az évfolyamod, a szobatársaid fele, persze csak természetesen! A kikapcsolódás, a sport és a pihenés legtöbbször segíti a hatékony tanulást.

A második évet tartják a nagy vízválasztónak. Aki megcsinálja, elvégzi az egyetemet. Ez részben igaz, de nem kell túl misztifikálni ezt az évet sem. Rendszeres tanulással és készüléssel megkönnyítheted a dolgod. Ebben az évben a tudásod elmélyítheted, és olyan szemléletre tehetsz szert, amire szükséged lesz a későbbiek során. Ne felejtsd el, hogy szigorlatok már itt is vannak, és adott esetben befolyásolják a szigorlati átlagod, így a rezidens felvételidet.

Kötelező tárgyak

1. szemeszter

2. szemeszter

3. szemeszter

4. szemeszter

Kötelezően választható

Preklinikai modul

Kötelező tárgyak

5. szemeszter

6. szemeszter

Kötelezően választható tárgyak

Klinikai modul

Kötelező tárgyak

7. szemeszter

8. szemeszter

9. szemeszter

10. szemeszter

Kötelezően választható

Szabadon választható tárgyak

Rezidensképzés

Itt találhatsz róla egy bővebb összefoglalót: A FOK rezidensképzésről

Közélet

A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar hallgatóinak érdekeit a FOK HÖK képviseli, róluk bővebben oldalukon tudhatsz meg: http://www.sefokhok.hu


QR Code
QR Code Fogorvostudományi Kar (generated for current page)