Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


3.7. Alumni

Gyakran találkozunk azzal a kérdéssel, hogy mit jelent az „alumni” szó. Nincs tökéletes fordítása a latin eredetű szónak, de az „öregdiák“ kifejezés jól közelíti. A Semelweis Egyetemen az Alumni kifejezés inkább az egyetem köré szerveződő szakmai közösséget jelenti. Ezen közösség szervezését, kapcsolatainak fejlesztését célzó programot szeretnénk itt bemutatni Neked:

Az Alumni az egyén szintjén a diákok számára lehetőség:

 • Segíthet abban, hogy szakmai vagy személyes kapcsolatot teremts, illetve ápolj az Egyetemhez kötődő emberekkel (a diákok mellett különösen a végzettekkel, oktatókkal és kutatókkal) azáltal, hogy:
 • Részt veszel az Iroda által szervezett vagy támogatott alumni-, évfolyam-, csoporttalálkozókon, egyéb szakmai és közösségi programokon;
 • Rajtunk keresztül találod meg, akit keresel;
 • Hasznos információkat gyűjthetsz be eseményekre, pályázatokra, konferenciákra, állásokra stb. vonatkozóan, a későbbiekben pedig – már, mint végzett hallgató - rajtunk keresztül könnyen tájékozódhatsz majd az Egyetem aktuális életéről, az itt folyó oktató és tudományos munkáról.
 • Igénybe veheted azt a kedvezményrendszert, amelyet a közösség tagjainak építünk ki és bővítünk folyamatosan.
 • Rajtunk keresztül is (több más szervezethez hasonlóan) lehetőséged van tenni azért, hogy az Egyetem egy igazán jó, igazán élhető hely legyen mindannyiunk számára. E tevékenység során a másokért végzett tevékenység öröme mellett felbecsülhetetlen értékű szervezési és kommunikációs tapasztalatra tehetsz szert, amelyet minden bizonnyal jól fogsz tudni hasznosítani későbbi munkád során is.

Az Alumni közösségi szinten távlatos célokat tűz ki maga elé. Hosszú távon gondolkodva akarjuk hozzátenni a magunk részét ahhoz, hogy az Egyetem minden alumni számára (a diákoknak csakúgy, mint az öregdiákoknak) egy olyan közösséget jelentsen, ahol jól érezzük magunkat, amire büszkék vagyunk, ahová szívesen tartozunk, amelyről érezzük, hogy figyel ránk, és amiért mi is szívesen teszünk. Ennek érdekében – a honlapon (http://alumni.semmelweis.hu) részletezett jelenlegi, illetve a közeljövőre vonatkozó tevékenységeink mellett, közép- és hosszútávon célunk, hogy:

 • Támogassuk és ösztönözzük a közösségteremtéssel járó, részben az alapvető oktatási feladatokon kívül eső hallgatói és oktatói törekvéseket (önképzőkör, kulturális és művészeti műhelyek, zenei együttesek, sportcsapatok, szabadidős tevékenységeket összefogó klubok, önismereti tréningek, drámakör stb.).
 • Közéleti ösztöndíjakat írjunk ki a törekvéseinket támogató tevékenységet folytató diákok számára.
 • Tájékoztassuk az egyetemi vezetést a diákokat bosszantó, érzelmi elköteleződést gátló tényezőkről, és részt vegyünk ezek orvoslásában.
 • Előmozdítsuk az összetartozás külső jegyeinek elterjedését (logós tárgyak, tabló vagy ezt kiváltó tanévkönyv, végzősöknek gyűrű stb.), stratégiát dolgozzunk ki a campus hiányának pótlására.
 • Kezdeményezzük a személyes kapcsolatok, barátságok kialakulását segítő további közösségi terek, találkozási pontok kialakítását.

Passzív és aktív tagként is támogathatod a fentiek megvalósulását. Passzív tagként a közösség létszámát, erejét tagdíjmentes regisztrációddal tudod növelni. Ha tevékenyen is szívesen részt vennél a fentiek megvalósításában, akkor kérjük, jelentkezz az Alumni Irodánál honlapunkon, vagy az [email protected] címen.

Olvasd tovább!

 • Az előző rész:

3.6. Családtervezés

 • A Következő rész:

3.8. Diplomás pályakövetés


QR Code
QR Code 3.7.	Alumni (generated for current page)