Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Tanulmányi kérdések gólyáknak

Milyen tárgyaim lesznek az első évben?

Itt megtalálod a tárgyaidat. :)

Hol vannak az egyetemi épületek?

Látogass el a terkep_az_egyetemrol oldalunkra, ahol megtalálod a térképet, amin az egyetem összes épülete megtalálható. Első évben az Anatómiai Intézetben és az EOK-ban1) lesznek főként óráid. (ezek a Klinikák metrómegállónál találhatók) De hetente el kell majd látogatnod a NET2)-be is, itt lesznek a Orvosi Szociológia/Orvosi Kommunikáció tárgyak. Kéthetente egyszer lesz Testnevelés órád. A tornaterem a Zágrábi úton található. (Pöttyös utca metrómegálló)

Milyen könyveket kell beszereznem?

Itt összeszedtük neked: Milyen tankönyvekre lesz szükségem? (Le is tudod tölteni pipálható a listát pdf formátumban, már csak ki kell nyomtatnod és indulhatsz is a tankönyvbeszerző-körútra!) Év elején általában kedvezményes áron kaphatók a könyvek a kiadóknál. Mindenképp látogass el az egyetemi jegyzetbörzére, ami az első héten zajlik, valamint az jegyzetborze oldalunkra! Itt használt könyveket szerezhetsz a bolti ár töredékéért egész évben. Az instruktoraid is hasznos tanácsokkal láthatnak el a tankönyvvásárlás terén, mindenképp beszélj velük!

Milyen eszközöket kell beszereznem?

Először is, már a gólyatáborban is pontos tájékoztatást kapsz majd ezekről. Ha nem voltál a gólyatáborban, akkor se búsulj, az első gyakorlatokon általában minden gyakorlatvezető elmondja mire lesz szükség és utána időd is lesz még beszerezni ezeket. Ezek kelleni fognak:

  • számológép
  • milliméterpapír
  • gumikesztyű
  • szike+csipesz szett (a NET-ben kapható)

Hol tudok tanulni?

Nem mindenkinek van otthon nyugodt tanulásra lehetősége. Ha kollégiumban fogsz lakni, valószínűleg élni fogsz a tanulószobák adta lehetőséggel. Csönd, ingerszegény környezet, nagy asztalok. Ha szeretsz könyvtárban tanulni, itt egy kicsit jobban megismerheted az egyetemi könyvtárakat: A Semmelweis Egyetem könyvtárai Ha szeretnéd maximálisan kihasználni az óráid közti szünetet, akkor az egyetemi épületek aulájában, folyosóin elhelyezett asztaloknál is készülhetsz. Bárhol is teszed, biztosan szeretnél hatékony lenni. Segítünk: Hogyan tanuljak jól?

Kitől tudok segítséget kérni a tanulásban?

Csoporttárstól, szobatárstól, lakótárstól, felsőbbévesektől, instruktoraidtól. Ha szeretsz párban/csoportban tanulni, böngészd a faliújságok hirdetéseit, ahol tanulótársakra lelhetsz. Általános tendencia a tanulócsoportok spontán szerveződése is. (Ezek sokszor konzultációs csoportokká fejlődnek, ahol a gyakorlatvezetők, tanárok is segítenek) Ha úgy gondolod, hogy korrepetítorra van szükséged, használd a faliújságokat, facebook-csoportokat!

Sok sikert, örömteli egyetemi életet kívánunk!

1)
Elméleti Orvostudományi Központ
2)
Nagyavárad téri Elméleti Tömb

QR Code
QR Code Tanulmányi kérdések gólyáknak (generated for current page)