Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Tanulmányi kérdések gólyáknak

Néhány alapvető információt, amit az egyetemi életről kell tudnod, megtalálsz itt: par_szoban_a_tanulmanyi_es_vizsgaszabalyzatrol valamint a Mi is az a tanulmányi tájékoztató? oldal is segít eligazodni.

Ha orvosis vagy (ÁOK), bármilyen tanulmányi kérdésed van, bármikor bizalommal fordulhatsz az ÁOK HÖK Oktatási Bizottságához és tagjaihoz, melynek célja, hogy a megfelelő időben minden oktatási kérdésről tájékoztatni tudjunk benneteket és a felmerülő problémák megoldásában hatékony segítséget tudjunk adni. A problémákat, javaslatokat, ötleteket osszátok meg velünk, ezzel is segítve a munkánkat. FONTOS!!! E-mailetek TÁRGYAKÉNT a megadott példa szerint RÓMAI SZÁMOKKAL tüntessétek fel évfolyamotok és évfolyamfeletek (pl. III/I Tanulmányi Ösztöndíj). Azokat az e-maileket, ahol ez nem jelenik meg, nem áll módunkban érdemben kezelni: [email protected]

Hogyan történik a beiratkozás?

A gólyatábor után instruktoraiddal közösen mentek a Dékáni Hivatalba az indexekért, amiket kitöltötök, valamint együtt regisztráltok a NEPTUN rendszerbe, ahol felveszitek első tárgyaitokat. A NEPTUN használata nem nagy ördöngősség, az első alkalommal az instruktorok megmutatják, hogyan kell kezelni, de ha utána is lennének kérdéseid, itt találsz egy kezelési útmutatót.

Hol és milyen jegyzeteket érdemes megvenni?

A legtöbbet az egyetem könyvesboltjaiban, illetve a Semmelweis Kiadónál meg lehet kapni, de szeptember elején van a nagyszabású Jegyzetbörze, ahol akár kitűnő állapotú használt könyvekhez juthatsz az eredeti ár töredékéért! Az online jegyzetbörzén is érdemes szétnézni, ez egész évben üzemel, szóval akkor se ess kétségbe, ha a jegyzetbörzéről lemaradtál volna, vagy elfelejtettél volna valamit szeptemberben beszerezni.

Az előadásanyagokat honnan tudom megszerezni?

Az intézetek nagy része saját honlapján rendelkezésedre bocsájtja, de a legjobb a saját készítésű jegyzet. Itt a SotePedián is számos segédanyagra, jegyzetre lelhetsz.

Kihez forduljak tanulmányi kérdésekben?

Elsősorban keresd az adott tantárgyot kiíró intézet honlapján a tárgy tanulmányi felelősét! Intézetvezetőket nem érdemes ilyen jellegű kérdésekkel zargatni. Ha az intézetben úgy érzed, hogy nem kaptál kellő felvilágosítást, keresd a karod Hallgatói Önkormányzatát! A HÖK-ösök örömmel és legjobb tudásuk szerint segítenek minden Téged érintő kérdésben. Itt találod az elérhetőségeiket.

Hol tudok nyelvet tanulni?

A nyelvtanulásra egyre több alkalom nyílik az egyetemen: a Nyelvi Intézetben több ilyen lehetőség közül választhatsz. A nyelvtanulással kapcsolatban is készítettünk egy összefoglalást, hogy a számodra legmegfelelőbb kurzust válaszd.

Milyen tárgyakra van szükségem az egyetemen (ceruza, füzet, köpeny, mm-papír…)?

Először is, már a gólyatáborban is pontos tájékoztatást kapsz majd ezekről. Valamint az első gyakorlatokon általában minden gyakorlatvezető elmondja mire lesz szükség és utána időd is lesz még beszerezni ezeket.

Mit csinál a csoportvezető?

A csoportvezető intézi el a csoport tagjainak általános adminisztratív teendőit, mint például az indexek összegyűjtése, aláíratása stb. Van, amikor képviselni kell a csoportot, egy tanulmányi tájékoztatón például. Ezekre is a csoportvezető szokott elmenni, aztán megosztja az ott elhangzott információkat a csoport tagjaival.

Hogy lehet valaki csoportvezető?

Általában a Gólyatáborban, választja ki őt a csoport vagy jelentkezik valaki csoportvezetőnek. GYTK-n a Dékáni Hivatal jelöli.

Hogy kerülhetek be a HÖK-be?

Az első hónapokban, általában szeptemberben zajlik a választás, bárki indulhat (aktív hallgatói jogviszony esetén), az évfolyam szavazással választja meg képviselőit. A HÖK-ről bővebben itt.

Mik a gyakorlat teljesítésének feltételei?

Tantárgyanként változó, de általánosan jellemző a gyakorlatok 75%-án való kötelező részvétel, valamint sok tárgyból az évközi számonkérések sikeres teljesítése. A részletes feltételeket tartalmazó tanulmányi tájékoztatót karod honlapjáról töltheted le vagy az adott tárgy SotePediás lapján is keresheted!

Mennyi a maximális félév, amit az egyetemen tölthetek?

ÁOK-n jelenleg 14, ETK-n, FOK-on, GyTK-n 12 aktív félév államilag támogatott. Félévet egymás után kétszer lehet passziválni.

Hányszor vehetek fel egy tárgyat?

Három alkalommal.

Melyek a diploma feltételei?

Ami számodra fontos lehet már első évben is, hogy a diploma feltételei közt szerepel egy középfokú államilag elismert nyelvvizsga, és egy alapfokú egyetemi záróvizsga. Az egyik nyelvnek mindenképp angolnak kell lennie.

Hogyan tudok beiratkozni a Könyvtárba?

Az egyetem Központi Könyvtárába mindenki ingyenesen beiratkozhat, itt kiváló lehetőség van irodalomkutatásra, tanulásra. Csak a diákigazolványod szükséges hozzá.

Kihez forduljak, ha a tanulásban segítségre van szükségem?

Instruktoraid biztosan segíteni fognak, ha úgy érzed, hogy szükség van rá. Kérd meg őket bátran! Emellett kérhetsz segítséget a demonstrátoroktól. (anatómiából például) Ha pedig könyvártba jársz, ott mindig vannak felsőbbévesek, akik biztosan készségesen válaszolnak, ha kérdezel tőlük valamit.

Milyen segédanyagokat kellene beszereznem a hatékony tanuláshoz?

A tankönyvekből, kiadott jegyzetekből is jól meg lehet tanulni az anyagot, ezen felül sokszor érdemes a felsőbbévesek ábráit, jegyzeteit, rajzait is elkérni. Itt, a SotePedián is kincsekre lelhetsz, sőt, ha van egy jól bevált segédanyagod, oszd meg Te is többiekkel! Itt megtudhatod, hogyan.


QR Code
QR Code Tanulmányi kérdések gólyáknak (generated for current page)