Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


2.2.1. Lions Austria Program (Lions Club)

A Lions Austria Program évről évre lehetőséget nyújt a Semmelweis Egyetem IV. és V. éves Általános Orvostudományi Karon tanuló hallgatói számára 1 hónapos ausztriai gyakorlat letöltésére. A gyakorlat valamelyik ausztriai orvosegyetemi klinikán július, augusztus vagy szeptember hónapokban végezhető el. Pályázni adott év február hónap folyamán benyújtott hiánytalan pályázati anyaggal lehetséges.

A pályázatodnak tartalmaznia kell:

  • • A hiánytalanul kitöltött magyar nyelvű pályázati lapot.
  • • A hiánytalanul kitöltött német nyelvű pályázati lapot.
  • • Maximum 1 oldalas magyar és német nyelvű önéletrajzot.
  • • Nyelvvizsga bizonyítvány(ok) másolatát. Német nyelvtudás előírás.

A pályázati adatlapon fel kell sorolnod azt a maximum 3 szakterületet, amelyből a gyakorlatodat végeznéd a program keretében, fontossági sorrendben leírva. Sorold fel azokat a klinikákat, kórházakat (városnévvel), illetve a megfelelő időpontokat a megfelelőségi sorrendben (csak egész hónap jelölhető meg), ahol és amikor a gyakorlatot eltöltenéd. A választható osztrák kórházak közé tartoznak az egyetemi klinikák (Bécs, Graz, Innsbruck, Linz, Salzburg), illetve nagyobb városok, ahol oktató kórházak találhatók. Bár te prioritási sorrendet jelölsz meg, a végső döntést a Lions Club hozza meg. A pályázókat a Kerpel-Fronius Tehetséggondozó Tanács tagjaiból kijelölt 3 fős bizottság személyesen hallgatja meg a német nyelvtudás szintjének felmérése céljából. A pályázat leadását követő két hétben kerül sor erre a szóbeli meghallgatásra. A tanács 8-9 hallgatót javasol a Programba, a végső döntés azonban az ösztöndíjat kiíró Lions Austria Program szervezőié. A pályázat eredménye március második felében várható. A gyakorlati idő alatt a kint tartózkodás teljes költségét a Lions Austria Program fedezi, a hallgatónak az útiköltséget kell csak állnia. A pályázatot nyert hallgatók számára a Lions Austria Program a gyakorlat előtt egy információs hétvégét szervez Bécsben, ahol megismerkedhetsz azon hallgatókkal, koordinátorokkal, akikkel később együtt töltöd majd a gyakorlatodat. Ezt a hétvégét június folyamán rendezik meg az összes jelentkező számára egyszerre. A hétvége teljes költségét a Lions Austria Program fedezi.

A pályázatokat a Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Programhoz (Szluka Beáta koordinátor) kell eljuttatnod 1 eredeti és 1 elektronikus formában adott év februárjáig :

Elérhetőség:

  • 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4. F-4 iroda
  • Tel:459-1500/56352

QR Code
QR Code 2.2.1.	Lions Austria Program (Lions Club) (generated for current page)