Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Közösségi élettel kapcsolatos kérdések gólyáknak

Van valamilyen közösségi élet az egyetemen?

Rengeteg elfoglaltság közül választhatsz: a sportoktól kezdve különböző hallgatói szakkörök, csoportok várnak tárt karokkal. Érdemes körülnézni ezen a téren (és erre külön alkalom is lesz az első hetekben!), mert egy-egy ilyen társaságba belépve legalább annyira fontos, hogy új embereket ismerhetsz meg, mint hogy akár szakmai téren is olyan segítséget, tudást nyerhetsz, ami a jövőben hasznodra válhat. A fentieken kívül persze szükség van a hétköznapok “levezetésére” is – az egyetemi bulikban pedig itt sincs hiány. A különböző hallgatói szervezetekről részletesen olvashatsz itt.

A hallgatói életről az egyetemen itt.

Mit tudok sportolni?

Egyetemi keretek között lehetőség van nagyon sok sportág űzésére, úgy mint foci, kosárlabda, tenisz, röplabda, kézilabda, úszás – és még sok más. Nagy sikert aratnak a minden évben megrendezett sportesemények, köztük is a kari sportnapok és a kiemelkedő Medikus Kupa, ahol a magyarországi orvosegyetemek csapatai mérik össze tudásukat több versenyszámban. Az egyetemen található sportlehetőségekről is készítettünk egy összefoglalót, amiben elmerülve könnyen megtalálhatod a számodra megfelelő mozgásformát. Olvass bele!

Honnan értesülhetek róla, hogy milyen programok lesznek?

Érdemes látogatni az ilyen jellegű honlapokat (egyetemi HÖK-oldal és egyéb hallgatói szervezetek oldalai), valamint feliratkozhatsz különböző hírlevelekre, hogy nehogy lemaradj valamiről. Nem árt rápillantani két óra közt az egyes intézetek épületeiben lévő plakátoló helyekre, és persze az egymás közti információáramlás sem utolsó. Igyekszünk Eseménynaptárunkat is naprakészen tartani.

Hol fogok tudni enni?

Az egyetemi épületek környékén sok lehetőség akad: van egyetemi étkezde, sok kifőzde, gyorsétterem, büfé, hentes – a legkedveltebb helyekre az első napokon instruktoraid el fognak vezetni!

Hogy fogom megismerni Budapestet?

Az instruktorok tábor után körbevezetnek az Egyetem és környékének minden olyan részén, ami számodra fontos lehet (intézetek, klinikák, hivatalok, nagyobb kollégiumok…) Ha egyszerre nem tudtad a sok friss információt elraktározni, segítségedre lehet a Térkép az egyetemi épületekről. Amint látod majd, néha két óra közt is kell utazni, ezért érdemes BKV bérlettel felvértezned magad.


QR Code
QR Code Közösségi élettel kapcsolatos kérdések gólyáknak (generated for current page)