Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Sportolási lehetőségek az Egyetemen

Sokan úgy tartják, hogy az egyetem és a sok tanulás természetes velejárója, hogy „eltunyuljunk”. Szerencsére, ez nem feltétlenül van így! Számos sportolási lehetőséget kínálnak számodra az itt eltöltött évek… Az egyetem falain kívül és belül is egyaránt.

Testnevelési és Sportközpont

A Testnevelési és Sportközpont a következő lehetőségeket kínálja:

Kötelező testnevelésórák az első 4 szemeszterben

  • Minden információt és az aktuális órarendet is megtalálod a Testnevelés tárgylapon.

Fakultatív sport-órák az "Egészségfejlesztés és életmódváltás" tárgyak keretében

A Sportközpont kezelésébe tartozó, illetve az intézettel szerződésben álló sportlétesítmények ingyenes/kedvezményes használata

Elérhetőségeket és bővebb információkat az intézet honlapján is találsz: http://semmelweis-egyetem.hu/oktatas/kozponti-oktatasi-egysegek/sportkozpont/ A Sportközpont honlapja folyamatos feltöltés alatt

SOTE fakultációk a TF-en

Kreditpontokért felvehető szabadon választható tárgyak a TF-en. Bővebb információk itt.

Felvehető kurzusok:

Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub

Vízilabda csapatunk nemrég hivatalosan is egyesületté alakult. Történetéről bővebben olvashatsz itt:

A csapat edzője: Korényi Balázs

Jelentkezés módja és bővebb információ:

Semmelweis Fitneszkör

A Semmelweis Fitneszkör egy egyéni kezdeményezés folytán létrejött szervezet. Lényege, hogy a fitneszkör tagjai Semmelweises diákviszonyuk igazolása után (jelentkezés e-mailben) egy kedvezményes havibérletet vehetnek a közeli Life1 Wellness centrumba (www.life1.hu). A kedvezmény tartalma időnként változik, hisz minden az aktuális megállapodások függvénye.

50-en indultunk, jelenleg 720 fölött van a taglétszám, jó érzés egész SOTE-s csoportokkal együtt futógépezni/jakuzzizni ;)

Jelenleg 2 féle bérletet foglal magába:

  1. Egész napos havi fitness-wellness-aerobik (all-in) bérlet 21 000 Ft helyett 16 500 Ft (szolgáltatások: kondi/cardio/uszoda/szaunavilág, aerobik órákon való korlátlan részvétel; napi kétszeri belépés; 30 napos érvényesség)
  2. Délelőttös havi fitness-wellness-aerobik bérlet 18 000 Ft helyett 15 000 Ft (a szolgáltatások ugyanazok, mint az egész napos bérlet esetén, csak időkapuval: belépés 15.00 óráig, távozás 16.30-ig)

Jelentkezés és további információk

Az akciós árak igénybevételéhez nem kell mást tenned, mint a pultnál bemutatnod SOTE-s diákigazolványodat! A szervezet létrehozója és kapcsolattartója Jancsó Máté (Móci), információkért és jelentkezésként írj a [email protected]-ra.

Hol találom a termet?

A Corvin negyed metrómegállónál közvetlenül a Corvin pláza mögött, bejárat a benzinkút jobb oldalán.

SOTE Jogging Team

Ez egy futóközösség, ha valaki az Orczy parkba megy futni, kiírja a facebook oldalra hogy mások is csatlakozhassanak. Tavasszal és ősszel, amíg az idő engedi indulnak központilag szervezett, rendszeres közös futások is. Tartsuk egymást formában!

Túrasuli

Katona László testnevelő tanár rendszeresen szervez a diákoknak gyalogtúrákat és sziklamászásokat, az érdeklődéstől függően. Az aktuális programról érdeklődhetsz az EHÖK Sportbizottságának honlapján, http://www.ehok.usn.hu/category/altalanos-orvostudomanyi-kar/sportbizottsag vagy közvetlenül a „[email protected]” címen.

A HÖK Sportbizottságának programjai

Medencés Party

A beiratkozás után a nagy melegben mindenkinek szüksége van egy kis kikapcsolódásra. Ehhez pedig a legjobb alkalom kilátogatni a Vituki uszodához, ahol megrendezésre kerül a már hagyományos első heti Medencés party.

Őszi / tavaszi focibajnokság

Minden ősszel és tavasszal megrendezzük a kispályás focibajnokságot. Ha te is kedvet kaptál a sportnapon a focihoz gyűjts saját csapatot! Figyeld a NEPTUN üzenetet!

NET futás – avagy győzzük le a liftet

22 emelet, 497 lépcső, 15milliárd ATP – 1 cél: Juss fel!!! Az immár hagyománnyá vált NET lépcsőfutást minden évben az ÁOK HÖK Sportbizottsága rendezi az egyetem hallgatói számára.

Fut a NET

A FUT a NET elnevezésű program már nem csak pusztán a futásról szól, hanem elsősorban a rendészeti és az egészségügyi szervek közti kapcsolatépítésről. Minden egyetem, rendvédelmi szerv saját csapatával nevez az erre a napra külön megrendezésre kerülő NET futásra. A verseny után a csapatok és szurkolóik a NET udvarán, közös majálison ismerkedhetnek egymással.

Jégfarsang

Szintén egy állandó program, amit a Sportbizottság szervez, legutóbb a WestEnd jégteraszon kapott helyet, előtte pedig a Pesterzsébeti Jégcsarnokban. A belépés és a korcsolyakölcsönzés egyetemi diákigazolvánnyal ingyenes.

Medikus Kupa

A Medikus Kupa egy immár 40 éves múltra visszatekintő programsorozat. Hazánk 4 orvosi egyetemének csapatai egy 3 napos rendezvény keretében mérik össze erejüket többféle sportágban. A kupának minden évben másik egyetem ad otthont. Mindez nem csupán egy sportesemény: a csapatokkal általában népes szurkolótábor is utazik, és a rendezvényt rendszerint egy fergeteges buli zárja. A Kupa múltjáról bővebben alább olvashatsz.

„A Semmelweis Orvostudományi Egyetem vezetői és oktatói 1972-ben szervezték meg először ezt a sporttalálkozót. Abban az időben a négy orvostudományi egyetemen hallgató és a sportot kedvelő medikusok próbálhatták ki tudásukat a labdajátékok terén (kézilabda, kosárlabda, röplabda, labdarúgás). Azóta már hagyománnyá nőtte ki magát ez a rendezvény, hiszen minden évben megrendezésre kerül a sporttalálkozó. Mára már annyira kiteljesedett ez a rendezvény, hogy általános orvostanhallgatók, fogorvos- és gyógyszerészjelöltek mellett, az egészségügyi főiskolások illetve a magyar- és idegen nyelvű képzésben részt vevők alkotják a csapatokat. A találkozó több mint 400 egyetemi hallgató számára nyújt lehetõséget arra, hogy tanulmányaik végzése mellett a sportban is bizonyíthassák rátermettségüket, sportági képzettségüket, sportolói nagyságukat. E nagyszabású találkozó arra is lehetõséget nyújt, hogy a résztvevők a sporttársi kapcsolatok mellett baráti, szakmai kapcsolatokat is kialakíthassanak egymással, ezáltal egymás egyéniségét, szakmai fejlõdését is megismerve könnyebben illeszkedhetnek majd be az orvos – egészségügyi társadalomba. A közel 400 diákot megmozgató három napos rendezvényen a sport mellett a szórakozás is kiemelkedő jelentőséggel bír. A házigazdák minden évben különböző programokkal várják a résztvevőket, lehetőséget teremtve a kikapcsolódásra és a csapatok közti kapcsolatok elmélyülésére.”

„A Medikus kupa szól egyrészt, a sportolásról, másrészt azonban hatalmas buli is: megismerhetjük más egyetem hallgatóit, viszontláthatjuk a tavalyi (vagy azelőtti, vagy még azelőtti stb…- attól függ ki hányadszor van itt) Medikuson szerzett barátainkat, újra láthatjuk a másik egyetemre járó ex-osztálytársakat, középiskolás ismerősöket. Röviden tömören: sport, buli, barátok.”

Semmelweis Egyetem Sportnap

Amint beköszönt a jó idő megrendezésre kerül az immár hagyománnyá vált egész napos sportnap, ahol több sportágban is kipróbálhatják magukat a sportolni vágyók. Foci, kosár, röplabda, ping-pong és még egyéb sportolási lehetőség közül választhatnak a kilátogatók, ezen kívül érdekes logikai játékok, falmászás és egyéb programok várják a hallgatókat.

Sportlehetőségekről az egyetemen bővebben: itt

 

Aikido

A Nemzetgazdasági Minisztérium Aikido szakosztálya minden kedves diákot szeretettel vár az edzéseire. Az első hónap mindenki részére ingyenes. Gyere és próbáld ki! Jó társaság, kulturált körülmények! www.yurusuaikido.hu


QR Code
QR Code Sportolási lehetőségek az Egyetemen (generated for current page)