Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Intelligens Orvosi Műszerek

Általános tudnivalók, tantárgy leírás

  • A tárgy célkitűzése: az intelligens orvosi műszerezés elvi problémáinak rövid, ám igényes bemutatása. Az anyag tanításának lépései:

(1) az általános elvek bemutatása, nem a részletes tervezés, hanem az alapgondolatok bemutatásának, a módszerek jellegzetességének, minősítésének igényével, (2) az elvekhez kapcsolódó alapfeladatok megoldása, (3) esettanulmányok bemutatása. A tárgy a hallgatóknak azokat a képességeit fejleszti, melyek révén képesek lesznek: - feldolgozni és megérteni a számítástechnikának az orvosi méréstechnikában megjelenő módszereit, - minősíteni és összehasonlítani az intelligens műszereket,, - megérteni a számítástechnika és számítástudomány technológiai, ill. koncepcionális lehetőségeit és korlátait, - megérteni az intelligens eljárások szerepét és korlátait az orvosi rendszerekben.

  • Az órákon ajánlott résztvenni, mert nincs túl sok diasor, az órán elhangzottakat kell jegyzetelni és abból felkészülni.
  • Tanár Úr mindenkinek megtanulja majd a nevét, és órán sokszor felszólítja a hallgatókat, hogy adjanak választ egy-egy kérdésére

Számonkérés

A félévben 2 ZH lesz. Az első feladat igaz-hamis, általában 12db kérdés, ha a felét tudod, az még 0pont, csak a 7. jó válasz után kapod meg az első pontot és maximum 6 pont szerezhető. A többi feladat számolási, olyanok amiket órán is gyakorlotunk. Érdemes nézegetni korábbi zh mintákat a tárgy honalján. A 2 ZH összesen 40 pont (20-20), azonban csak az 50%-a számít bele az év végi jegybe. A vizsga egy beugróval kezdődik, ahol 50%-ot kell elérned, ahhoz hogy átmenj, majd a szóbeli rész következik, ahol 2 tételt kell húznod.

Amit a tárgyról tudni érdemes
Neptun-kód BMEVISZA062
típus előadás
kreditérték 3 kredit
intézet BME VIK
intézet honlapja https://portal.vik.bme.hu/kepzes/targyak/vimia023
oktatási felelős Dr. Pataki Béla
számonkérés típusa év közben 2 ZH
vizsga típusa beugró, szóbeli
évvégi jegyet kialakítja 2 ZH,beugró, szóbeli
ajánlott tankönyv -

QR Code
QR Code Intelligens Orvosi Műszerek (generated for current page)