Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


2.1.6. Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE)

Tájékoztató a MOE BHB által szervezett szakmai és TDK cseregyakorlatokról

A Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete Budapesti Helyi Bizottsága (MOE BHB) által meghirdetett 4 hetes szakmai cseregyakorlatokra minden olyan 3., 4., 5. és 6. éves orvostanhallgató pályázhat, aki az adott tanévben a MOE BHB tagja, TDK gyakorlatra akár már első évtől lehet pályázni. Akár a kötelező belgyógyászat, sebészet és szigorló gyakorlatok is teljesíthetők a világ kb. 25 országában.

Mit kell tudni a cseregyakorlatról?

Évente átlagosan 80 hallgató utazhat kétoldalú csereszerződés alapján külföldre, tehát mindenki helyett érkezik egy hallgató Budapestre. Az ő szállásukat és étkezésüket a MOE BHB biztosítja, ezért 32 000 Ft-t minden bilaterális szerződéssel utazónak be kell fizetnie a MOE BHB-nak. Az útiköltséget, biztosítást, költőpénzt, ha szükséges, a vízumot a pályázó maga állja. A fogadó város 4 hétig szállást és hétköznaponként napi 1 vagy 2 étkezést (néhány országban e helyett zsebpénzt) biztosít a hallgatóknak. A helyi bizottságok számtalan kulturális és közösségi programot szerveznek az összes ott lévő hallgatónak. Ezeken felül vannak unilaterális helyek, ahol a fogadó ország egyesületének kell fizetni az adott ország által meghatározott unilaterális díjat. (Bővebb információ: www.ifmsa.net/public)

A pályázatok tulajdonságai
Pályázók köre ÁOK hallgatók (szakmai gyakorlatra III. évtől, TDK-gyakorlatra, bárki aki TDK-zik)
Hova lehet utazni átlagosan 25 országba, EU-n belül és kívül egyaránt
Finanszírozás 32 000 Ft fizetendő, cserébe 4 hét szállás és min. 1 étkezés munkanapokon
Ellátás 32 000 Ft fizetendő, cserébe 4 hét szállás és min. 1 étkezés munkanapokon
Időtartam 4 hét
Téma, tantárgy gyakorlat szinte minden orvosi területen
Kontakt Kiutazásért felelős külügyi elnökhelyettes (LEO-in) http://semmelweis.hu/boe/, [email protected]
Pályázati határidő november vége

Pályázás menete

A pályázat leadási határideje az adott tanév november végére szokott kitűzésre kerülni, a helyosztó december elején kerül lebonyolításra, az akkor pályázható helyek, az adott tanév áprilisától a következő tanév márciusáig tölthetők le. A pályázati elbírálás során pontot jelent az egyesületen belüli aktivitás (prevenciós órák tartása, egészségnapokon való részvétel, stb.), tanulmányi átlag, nyelvvizsgák, TDK-eredmények, klinikai munka és egyéb egyetemi közéleti tevékenységek. A pályázás feltétele a legalább középfokú nyelvvizsga angol nyelvből, vagy a célország által elfogadott egyéb nyelvből. A sikeres pályázás után az ügyintézés elektronikusan folyik, ki kell tölteni egy elektronikus jelentkezési lapot (eAF), melyet a fogadó országnak küldünk el. Az elektronikus jelentkezési lapon kell feltüntetni a megcélozni kívánt városokat és kórházi szakágakat, preferencia szerinti sorrendben 3-at, valamint a kívánt időpontot. A fogadó városról és kórházról az eAF-ben bejelöltek alapján az adott ország helyi bizottságai döntenek.

A www.ifmsa.net/public honlapon a professional exchange – exchange conditions és a research exchange – exchange conditions alatt megtalálható minden szükséges információ a választható országokról, városokról, szakágakról, TDK esetén a projektekről.

Egyetemi kötelező gyakorlat az egyesület szervezésében pályázható országok közül az európai uniós országokban és Izraelben teljesíthetőek, ezeken belül is egyetemi klinikákon, egyetemi oktatásban résztvevő osztályokon. A gyakorlat itthoni engedélyeztetése során a fogadó kórháztól szükség van egy, a fentieket igazoló dokumentumra, melynek megszerzésében, és az egyéb ügyintézésben is cseregyakorlati felelőseink segítenek. A fenti országokon kívül teljesített szakmai gyakorlat önálló szakmai tapasztalatszerzésnek bizonyul, kötelező gyakorlatnak az akkreditációs követelmények miatt nem elfogadtatható.

Végül, példaképpen szerepeljenek itt az országok, amelyekre a 2011/2012-es tanévben lehetett pályázni: Örményország, Brazília, Bulgária, Spanyolország, Görögország, Indonézia, Olaszország, Kuwait, Lettország, Libanon, Litvánia, Mexikó, Lengyelország, Portugália, Oroszország, Szlovénia, Tajvan, Macedónia, Tunézia, Törökország, Horvátország, Csehország, Egyiptom, Finnország, Grúzia, Németország, Izrael, Finnország, Japán.


QR Code
QR Code 2.1.6.	Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE) (generated for current page)