Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Tanulmányi verseny

Elsőéves tanulmányi verseny

A Humánmorfológiai és Fejlődésbiológiai Intézet tanulmányi versenyt rendez az elsőéves hallgatók számára.

Időpontja: 2013. május 6, hétfő (13. oktatási hét)

  • Szövettan: 17.30-18.30
  • Anatómia: 18.30-19.30

Helye: a Humánmorfológiai Intézet tanterme.

A verseny két részből áll: szövettani és makroszkopikus anatómiai részből. A verseny felöleli a II. féléves kollokviumi követelményeket, így fejlődéstani kérdésekre is számíthat a versenyző. A kérdéseket írásbeli teszt formájában, esetleg vetítéssel kiegészítve teszik fel. Az anonimitást megőrzendő, a résztvevők jeligét használnak.

Ha a dolgozat eredménye elér egy bizonyos, az intézetvezető által meghatározott szintet (általában 75-80%), a hallgató felmentést kaphat a kollokvium megfelelő gyakorlati része alól, megajánlott 4-es vagy 5-ös jeggyel. Ahogy a verseny két része független egymástól, úgy függetlenül szerezhető megajánlott jegy szövettanból és makroszkopikus anatómiából. A mindkét versenyrészen induló hallgatók közül a három legjobb eredményt elérő helyezett oklevelet és könyvutalványt kap.

Személyes tapasztalat

Az előző évi szövettan részvizsgát nem találtam nagyságrendekkel nehezebbnek, mint a félévközi szövettani demonstrációt, a Szövettan tankönyv (szerk.: Röhlich Pál) kicsit részletesebb átolvasásával viszonylag jól teljesíthető volt. A vizsgára való készüléskor nagy könnyebbséget jelentett, hogy nem kellett külön a szövettanra is fókuszálni.

Másodéves tanulmányi verseny

A Humánmorfológiai és Fejlődésbiológiai Intézet tanulmányi versenyt rendez a másodéves hallgatók számára.

Időpontja: 2013. április 15, hétfő (10. oktatási hét)

  • Szövettan: 17.30-18.30
  • Anatómia: 18.30-19.30

Helye: a Humánmorfológiai Intézet tanterme.

A verseny két részből áll: szövettani és makroszkopikus anatómiai részből. A verseny felöleli a szigorlati követelményeket, a sejttan kivételével, így fejlődéstani kérdésekre is számíthat a versenyző. A kérdéseket írásbeli teszt formájában, esetleg vetítéssel kiegészítve teszik fel. Az anonimitást megőrzendő, a résztvevők jeligét használnak.

Ha a dolgozat eredménye elér egy bizonyos, az intézetvezető által meghatározott szintet (általában 75-80%), a hallgató felmentést kaphat a szigorlat megfelelő gyakorlati része alól, megajánlott 4-es vagy 5-ös jeggyel. Ahogy a verseny két része független egymástól, úgy függetlenül szerezhető megajánlott jegy szövettanból és makroszkopikus anatómiából. A mindkét versenyrészen induló hallgatók közül a három legjobb eredményt elérő helyezett oklevelet és könyvutalványt kap.


QR Code
QR Code Tanulmányi verseny (generated for current page)