Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Az előadások a haldoklás és a gyász legfontosabb kérdéseit, mind etikai, mind lelki, mind a mai orvosi felfogás tükrében mutatják be. Az órák többségét vendégelőadók tartják, az előadások között helyett kapott például a gyászkultúra eredete, a hospice működése, a halálközeli élmények, az eutanázia dilemmái és a haldoklás etikai és jogi kérdései, a haldokló beteggel való kommunikáció alapjai, a gyász lélektana, illetve különböző pszichoszociális kérdések a haldokló betegekkel kapcsolatban.

Tematika: 14 hét előadás, ebből 2 hét kis csoportos foglalkozás adott téma feldolgozásával, illetve 1 alkalommal filmvetítés és-megbeszélés. Minden héten van katalógus, az óraszámnak megfelelően 3 hiányzás lehetséges.

Követelmény: Egy beadandó dolgozat (3-5 oldal terjedelmű esszé) elkészítése, amely egy megadott irodalmi listáról kiválasztott könyv alapján személyes gondolatok megfogalmazása vagy egyéni választás, pl. filmes élmények leírása.

2015/16 tavaszi féléves tapasztalat: Nagyon érdekes és elgondolkodtató volt a kurzus, a maga nemében mindenféleképpen hiánypótló.


QR Code
QR Code tanatologiai_ismeretek (generated for current page)