Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Kollégiumok

Ha a kollégiumokról esik szó, az SE diákjai elég szerencsésnek mondhatják magukat. Mivel úgy gondoljuk a kollégiumi élet több, mint csupán szállás, sokkal inkább lehetőség egy életforma kipróbálására, a kollégiumok arra törekszenek, hogy mindenkinek helyet biztosítsanak. Az ÁOK, EKK, FOK, ETK és GYTK hallgatóit a Kollégiumok Igazgatósága helyezi el.

Kollégiumok Igazgatósága

Kollégiumok Igazgatósága
Cím: 1083 Budapest, Tömõ u. 35-37.
Tel: 333-0135
Email: [email protected]
Web: www.kollegium.sote.hu

</WRAPJ>

Balassa János Kollégium (Tömő)

Balassa János Kollégium (Tömő)
Cím: 1083 Budapest, Tömõ u. 35-37.
Tel: 210-0800
Email: [email protected]
Web: www.balassa.sote.hu

Az egyetem legnagyobb kollégiuma a Klinikák metrómegállótól néhány perc sétára található. Közel 400 diáknak ad otthont, kényelmes, három ágyas szobákkal, melyek internettel, hűtővel, mosdóval felszereltek. Minden szinten konyha (benne mikrohullámú sütők, mosogatók és villanyrezsók), az alagsorban pedig mosógépek állnak rendelkezésre. Ha sportolni vágysz, megteheted a konditeremben.

A hangulat csendes és nyugodt, kitűnő lehetőséget nyújt a tanulásra a tanulók egyike, valamint vizsgaidőszakban a nagyterem is tanulóként funkcionál.

Több közösségi helyiségben találkozhatsz a társaiddal, az egyikben LCD-TV, DVD-lejátszó, klíma, szuper kényelmes bútorok is vannak, illetve erre található a csocso- és biliárdasztal is. Hetente megrendezésre kerül a filmklub és teaház, ami kitűnő ismerkedési lehetőséget jelent, és az évenkénti Balassa-napokon nagy bulik is várnak! Összességében kellemes légkör és az egy szinten lakók között összetartó társaság vár.

Markusovszky Lajos Kollégium (Rezső)

A SE egyik központi épületétől, a NET-től néhány perc sétára található az egyetem második legnagyobb kollégiuma. Közel 350 diának ad otthont, 3 emeletén a 3 ágyas tágas és kényelmes szobákat a lakók saját ízlésüknek megfelelően alakíthatják ki, nem találsz két egyformát. A szobák internettel, hűtővel felszereltek. Minden emeleten található egy mikróval, tűzhellyel ellátott konyha és két vizesblokk.

Ha információkra van szükséged, használhatod a gépterem gépeit vagy a könyvtárat, ha nyugodt körülmények között szeretnél tanulni, 5 kisebb-nagyobb tanuló közül választhatsz. Ha zenélni vagy sportolni vágysz, a zeneszoba és a konditerem rendelkezésedre állnak.

Ha szeretsz sétálni vagy futni, az Orczy kert közelsége erre is lehetőséget ad. És a félévben néhányszor szervezett nagyszabású Rezső-bulik is felejthetetlenek! A hetente megrendezésre kerülő filmklubbal, az aulában lévő csocso és pingpongjátékokkal a társasági életbe is belecsöppenhetsz. Egy naplemente pedig a Rezső tetőről nézve egészen utánozhatatlan!

Markusovszky Lajos Kollégium (Rezső)
Cím: 1089 Budapest, Rezső tér 16.
Tel: 06-20/666-0557
Email: [email protected]
Web: www.rezso.sote.hu

Selye János Kollégium

Selye János Kollégium
Cím: 1085 Budapest, Üllői út 22.
Tel: 06-20/825-9733
Email: [email protected]
Web: www.selye.sote.hu

|

A Kálvin tér és a Corvin negyed közt félúton, közel a belvároshoz található a Selye János Kollégium, amely egy hangulatos, század eleji gangos bérházból lett kialakítva. A szobák egy-, kettő- vagy háromágyasak, , internettel, telefonnal, hűtővel felszereltek. A kollégium közössége nagyjából 60 főt számlál, akikkel a közös klubhelyiségben tévé, DVD-lejátszó, projektor, biliárdasztal és csocsóasztal segítségével töltheted el az időt. Félévente három-négy közös rendezvény, buli ad kiváló alkalmat az ismerkedésre. Ha felfrissülni vágysz, a konditerem erősítő és kardiogépei, valamint pingpongasztala hívogat. De persze a tanulásra is van lehetőséged, a tanuló nyugodt körülményeket biztosít.


Korányi Frigyes Szakkollégium (Hársfa)

Korányi Frigyes Szakkollégium (Hársfa)
Cím: 1074 Budapest, Hársfa u. 59/b.
Email: [email protected]
Web: http://www.harsfa.sote.hu

“A Hársfa egyszerűen más” - írják magukról a szakkollégisták a honlapjukon. És valóban, a kollégium nagyjából 60 főt számláló közössége egy kellemes gangos bérházban lakik a belvárosban, nem messze a Király utcai villamosmegállótól. A szobák kétágyasak, külön vizesblokkal, rezsóval és hűtővel felszerelt konyhával.

Elsősként nagy segítséget nyújthatnak neked az idősebbek által szervezett konzultációk, a könyvtárban található mikroszkópok és metszetsor. A házi TDK előadásokon, vagy a Korányi Frigyes Tudományos Fórumon való részvétellel bepillantást nyerhetsz a szakmai életbe.

Bekapcsolódhatsz a koli pezsgő társasági életébe is, az évenkénti disznóvágás filmklub, kórus, gyakori teaházak és az Exodus, vagy más néven Hársfahét mind nagyon jó hangulatban telnek. A stúdió, ahol kényelmesen tudod élvezni a legjobb filmeket, a legmodernebb Dolby Surround Technology által, számítógépterem LAN-partikkal, a csocsó és a pinpongasztal, a konditerem a mindennapokra is felüdülést nyújt.

Gyere el a felvételi táborba, hogy jobban megismerhessünk! A jelentkezési határidőről és egyéb részletekről mindenkit időben értesítünk! Hogy gólyaként mennyi esélyed lehet bekerülni? Talán megnyugtat az a tény, hogy az elmúlt években a felvettek többsége elsőéves hallgató volt!

Mint szakmai kollégium, a bennmaradásnak feltételei vannak: félévente teljesítendő négyes tanulmányi átlag, ami lehet, hogy félelmetesen hangzik, de tapasztalataink alapján a lakóknak, a konzultációknak és a sok segítségnek köszönhetően ez könnyen szokott menni. Harmadévtől, amikor általában már az évfolyamátlag is eléri a négyest, tudományos munka végzése szükséges, amelyben szintén segítséget nyújtunk.

Kátai Gábor Kollégium

A Kátai Gábor Kollégium Angyalföldön, a Vasas Sportpálya mögötti zöldövezetben, tömegközlekedési csomópontokhoz közel található. A hármas metró Forgách utcai megállójától tíz percre helyezkedik el. A Semmelweis Egyetem 154 férőhellyel rendelkező kollégiuma, amely felszereltségével és színvonalával kiemelkedik a magyar kollégiumok közül.

A felújított, kétágyas szobák kényelmesek és jól felszereltek: mosdó, hűtőszekrény és internet hozzáférés mindegyikben alapfelszereltség. Kétszobánként van zuhanyzó, folyosónként közös konyha és WC. A konyhák tűzhellyel, sütővel és mikrohullámú sütővel várják a főzni vágyókat. A közösségi életet a közös társalgó és TV pezsdíti fel. Az épületben még konditerem, klubhelyiség, teakonyha, és multimédiás számítógépparkkal felszerelt számítógépterem is a kollégisták rendelkezésére áll.

A Diák Centrumban korlátlan interneteléréssel egészítheted ki tanulmányaidat. A földszinti mosókonyha nagy teljesítményű mosógéppel és szárítógéppel felszerelt, így térítés ellenében a mosás is könnyen megoldható. Az épülethez parkosított kert, sportpálya és parkolóhely is tartozik.

ügyintéző: Joó Viktória
Tel.: 06-20/666-3981
E-mail: [email protected]

id. Bókay János Kollégium (Erkel utca)

id. Bókay János Kollégium (Erkel utca)
Cím: 1046 Budapest, Erkel Gyula u. 26.
Tel: 06-20/666-3981
Email: [email protected]
Web:

| </WRAP>

Az id. Bókay János Kollégium Újpesten található, parkosított, zöld környezetben. A kollégium 56 férőhelyét 17 db kétágyas, 6 db háromágyas és 1 db egyágyas szoba biztosítja. A szobákban ágy, asztal, szekrény és hűtőszekrény várja a leendő lakókat. Az internetszolgáltatás biztosított. Zuhanyozásra a folyosón lévő közös helyiségben van lehetőség. A kikapcsolódni vágyókat több közös társalgóhelyiség várja, ahol TV-, DVD nézéssel tudod kipihenni a tanulás fáradalmait. A főzéshez szükséges feltételeket a felújított, mikrohullámú sütővel, tűzhellyel felszerelt tágas közös konyha biztosítja. A Diák Centrumban multimédiás számítógépek segítik a tanulást.


QR Code
QR Code Kollégiumok (generated for current page)