Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Irodai hálózatok menedzsmentje

Általános leírás, tudnivalók a tárgyról

  • A tárgy célja, hogy megismertesse a hallgatókkal a kisméretű otthoni és irodai hálózatok kialakítását, gyakorlatias üzemeltetését – beleértve a hálózat tervezésének alapvető szempontjait –, a hálózati eszközök és hálózathoz kapcsolt alapvető erőforrások telepítését, beállítását, működtetését.
  • Az órák helyszíne a BME I épülete: Budapest, Magyar tudósok körútja 2, 1117, amit a 4-6ossal a legcélszerűbb megközelíteni a Petőfi-híd budai hídfő megállójából.
  • A tárgyat csak az veheti fel, aki teljesítette a Számítógép-hálózatok,illetve a Távközlő hálózatok és szolgáltatások tárgyat.
  • Az órák 3 órásak,de általában nincsenek végig tartva. A félév során sor kerül kb. 2-3 gyakorlati órára is, amelyek során megtanulhatod, pl. hogyan kell egy routert beállítani.

Számonkérés

A félév közben 2 kisZH-t irat az oktató, előre kiadott kérdések alapján, majd a félév végén egy nagy ZH-t, így ezekből áll össze a félév végi jegy, tehát kimondott vizsga a vizsgaidőszakban nincsen. Ezekre készülni a kiadott kérdések, és a diasorok alapján érdemes.

Amit a tárgyról tudni érdemes
Neptun-kód VIHIA026
típus előadás,gyakorlat
kreditérték 3 kredit
intézet Hálózati rendszerek és Szolgáltatások Tanszék
intézet honlapja Tanszék honlapja
oktatási felelős Jakab Tivadar,Varga György
számonkérés típusa év közben 2 db kis ZH
vizsga típusa számítógépes teszt
évvégi jegyet kialakítja 2 db kis ZH, 1 db nagy ZH
ajánlott tankönyv -

További segédanyagok


QR Code
QR Code Irodai hálózatok menedzsmentje (generated for current page)