Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Szociális kérdések gólyáknak

Milyen anyagi lehetőségeim lesznek a tanévben?

Már az első félévben igényelheted a rendszeres szociális támogatást, valamint egy egyszeri támogatást, ami csak az elsőéveseket illeti meg. Ezen kívül lehet igényelni rendkívüli szociális támogatást. Az egyik legismertebb támogatás a második félévtől kiosztásra kerülő tanulmányi ösztöndíj, amit az évfolyamfelek átlagától függően határoznak meg. Kiemelkedő tanulmányi eredményeket elérve pedig kiválósági, köztársasági és egyéb ösztöndíjakat is megpályázhatsz.

Mennyi az ösztöndíj?

A tanulmányi ösztöndíj tanulmányi átlagtól függően 10-25 ezer forint közötti összeg, mely minden tanítási hónap első hetén érkezik. A szociális ösztöndíj összege is általában e körüli összeg szokott lenni.

Mire kapok szociális ösztöndíjat?

Ezt az erre rászoruló hallgatók kapják meg, értékét sokrétű pontrendszer alapján határozzák meg, ami figyelembe veszi például az eltartók keresetét, az egy háztartásban élők számát, a lakóhelyet, a rendszeres kiadásokat és még sok minden mást.

Kik bírálják el, hogy kapok-e ösztöndíjat, szociális támogatást?

A kari Hallgatói Önkormányzatok erre szakosodott részlegei, a Diákjóléti Bizottság valamint a Szociális- és Esélyegyenlőségi Bizottság.

Milyen munkát tudok végezni a tanulás mellett?

Első két évben ez kicsit nehezebb – fél-, illetve negyed munkaidőben szokott menni. Felsőbb évesek közül aztán sokan mennek kórházba dolgozni, vagy mentőzni, ami jelentős szakmai tapasztalatot is ad.

Kell-e tandíjat fizetni?

Amennyiben minden rendben halad a tanulmányokkal, nem.

Itt bővebben olvashatsz a különböző ösztöndíjakról, juttatásokról.


QR Code
QR Code Szociális kérdések gólyáknak (generated for current page)