Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Lille, Franciaország

Hosszas fogadóintézmény keresés után rátaláltam a Lille-i egyetemi kórház neurovaszkuláris centrumára, ahol a főigazgató hihetetlen lelkesedéssel fogadott és segített az elején minden adminisztrációs probléma megoldásában. A kórházban a helyi hatodévesekhez hasonlóan napi legalább 8 órát kellett eltöltenem, osztályos munkát ellátva. A francia nyelvet pedig hihetetlen gyorsan kellett elsajátítanom, hogy a munkavégzés akadálytalan legyen. Véleményem szerint egy külföldi kórházban az utlsó éves medikusoktól sokkal többet várnak el mint itthon, és ebből kifolyólag a gyakorlatok is sokkal hasznosabbak, többet lehet tanulni belőlük. 2 hónap után már majdnem teljes körű osztályos munkát kellett végeznem idegen nyelven, hasonlóan francia társaimhoz, ami persze fárasztó volt, de annál hasznosabb.

Szállásom egy egyetemi kollégiumban lett, melynek biztosításában a helyi, külföldi diákokkal foglalkozó irodák dolgozói segítettek. A kollégiumban szinte kizárólag korombeli, külföldi illetve francia diák lakott, így adott volt az ismerkedés.. Az egyetemtől kapott diákigazolvánnyal az étkezés az egyetemi ebédlőben megdolható, 3 euróért 3-4 fogást lehet kapni. A kollégiumi szobákban pedig kis konyha mindig van, így az étkezés olcsón megoldható. Lille Franciaország egyik legnagyobb egyetemi városa, tele egyetemmel és egyetistával, dolgozó fiatallal. Esténként a város szórakozóhelyei megtelnek emberekkel, kikapcsolódásra és ismerkedésre rengeteg lehetőség van. Az egyetem is szervez minden héten programokat, bulikat, persze nem csak az erasmusos diákoknak.

Lille egyértelmű előnyei közé tartozhat még, hogy Anglia, Belgium, illetve Franciaország nagyvárosai nagyon közel vannak (1-2 óra vonattal). Nem beszélve a felejthetetlen szépségű tengerpartról és a festői Brugge-ről  Mindenkinek csak ajánlani tudom Lille-t!

Erasmus, 2011. augusztus – 2011. október


QR Code
QR Code Lille, Franciaország (generated for current page)