Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Rendezvények

Gólyatábor

Az öt egészségügyi kar leendő diákjai minden év augusztusában közösen gólyatáboroznak, a helyszín – a több mint két évtizedes hagyományoknak megfelelően – a tatai Ifjúsági Tábor.

A tábor két fő célja az információátadás és a csapatépítés. Minden karról érkeznek vezetők és tanárok is, akik egy-egy fórumon adnak tájékoztatást a leendő hallgatóknak. Emellett a szervezőként és segítőként jelen lévő 2-300 instruktor is kész bármikor válaszolni a kérdéseidre. Mindeközben megismerheted leendő csoporttársaid játékos vetélkedők és egyéb szórakoztató programok keretében. A tábor egyik különlegessége, hogy a takarítástól a lángos sütéséig gyakorlatilag minden feladatot önkéntes alapon az instruktorok látnak el, akik között első éves hallgató éppúgy van, mint öt éve praktizáló orvos.

Gólyabál

A Gólyabál sok évtizedes múltra tekint vissza Egytemünkön, és a hosszú évek során kialakult hagyományokhoz hűek is maradunk. A cél továbbra is a gólyáknak adni egy olyan estét, ami róluk szól, és ami maradandó élményt nyújt nekik. Egy estét, ami sok barátságot, vagy akár szerelmet alapozhat meg. Egy estét, ahol együtt örülhetnek az évfolyamtársaikkal, a felsőbbévesekkel és a barátaikkal annak, hogy részesei lettek a Semmelweis Egyetem hallgatóinak népes családjának.

Ennek fényében minden évben van egy zártkörű rész, amely csak a gólyáknak szól. Ezen az egyes tanulócsoportok bemutathatják egymásnak az előtte pár hét alatt szorgalmasan begyakorolt táncaikat. Ezután kezdetét veszi a bál nyilvános része. A zenét több helyszínen szolgáltatják részben az egyetemi DJ-k, részben népszerű együttesek. Az italokról és ételekről számos kiszolgáló pult gondoskodik, az est egyik fénypontja pedig jótékonysági tombola, amelyen értékes ajándékok találnak gazdára. A tombolából származó bevétel hagyományosan jótékony célokra használódik fel, általában egy klinika számára ajánljuk fel.

A bál szervezését két főszervező tartja kézben az Instruktor Öntevékeny Csoport részéről.

Semmelweis Tavaszi Fesztivál

Mára már hagyománnyá vált program, melyet évről évre egyre növekvő érdeklődés kísér. Szervezésében a két legnagyobb egyetemi szervezet, a Hallgatói Önkormányzat és az Instruktor Öntevékeny Csoport mellett a Korányi Frigyes Szakkollégium tagjai vesznek részt. A rendezvénysorozat alatt minden művészeti ág bemutatkozik.

A képzőművészeti alkotások és irodalmi művek az Alkoss pályázat keretein belül méretnek meg. A beküldött festményeket, grafikákat és fotókat kiállítjuk, és a fesztivál teljes időtartama alatt megtekinthetők a NET aulájában. A beérkezett versek és novellák legjobbjai pedig a Semmelweis Kiadó gondozásában megjelenő kiadványban olvashatók.

A Virtuózok Viadalán egyetemünk zenei vénájú polgárai mutatják be tudásukat. A programsorozat egyik leglátogatottabb eseménye, sok zenei stílus képviselteti magát az este során: a legjobb komoly- és könnyűzenei darabok hangzanak el, de volt olyan diák is, aki a saját szerzeményét mutatta be.

Művész – Mozgás, Egyéni és Csoportos Táncverseny szintén nagy népszerűségnek örvend, hiszen a zenei vetélkedőhöz hasonlóan ez is rendkívül változatos és színes program, ahol a standard táncoktól a legmodernebb művész mozgáson át az egzotikus keleti táncokig mindenféle stílus képviselteti magát az este folyamán.

Versmondó és Kazinczy Szép Magyar Beszéd Verseny sem maradhat ki a sorból, hiszen évről évre egyre több diák szavalja el kedvenc versét vagy novellarészletét.

A rendezvénysorozat a Gálaesttel zárul, ahol a Tavaszi Fesztivál egyes versenyeinek legjobbjai ismét színpadra állhatnak.

A Tavaszi Fesztivál honlapja: http://iocs.hu/tavaszfeszt/

 

International Semmelweis Carnival

Három évvel ezelőtt, 2010. március 2-án költözött be először a NET falai közé a Tél végét fényekkel, redőkben omló ruhákkal és pompás maszkokkal ünneplő Semmelweis Karnevál. Azóta a rendezvény hosszú utat járt be – a program színesebbé, a határok tágabbá, a szervezőgárda pedig nemzetközivé vált, a cél azonban változatlan maradt: megteremteni a tavaszi szemeszter legkülönlegesebb estjét.

2009 szeptemberében merült fel először az igény egy új rendezvényre, ami betöltené a tavaszi szemeszter elején fennálló űrt. A Hallgatói Önkormányzat és az Instruktor Öntevékeny Csoport a tervezési fázis után végül együtt látott neki a munkálatoknak ugyanazon év decemberében. Amellett, hogy a szervezők igyekeztek egy új, igényes szórakozási lehetőséget teremteni a hallgatók számára, a két szervezet kapcsolatainak mélyítése is a célok közé tartozott. A kezdeti nehézségek és a szűk időkeret ellenére az első Karnevál a magyar és külföldi hallgatók tetszését egyaránt elnyerte, így a folytatás nem is volt kérdéses.

A következő évben a gyerekcipőből kilépve, új irányba fordult a rendezvény. A HÖK-kel való együttműködés új szintre lépett, és a 2011. évi Semmelweis Karneválnál már az egyik főszervezőt az IÖCS, míg a másikat a HÖK delegálta, szorosabbra vonva a kapcsolatot a két csapat közt. Ezzel egyidőben egy új szervezettel is bővült a rendezők köre, a külföldi hallgatókat tömörítő International Student Association of Semmelweis képében. Az Intercultural Day és a Karnevál egyesítésével azonban nem csupán egy szervezővel lettünk gazdagabbak. Első alkalommal dolgoztak együtt magyar és külföldi hallgatói szervezetek, először hoztunk létre egy olyan különleges eseményt, amelyet az egyetemen tanuló valamennyi közösség kicsit a magáénak érezhetett. 2011-ben először került megrendezésre a nagy sikerű Multicultural Food Festival, ahol tizenöt nemzet ételeit kóstolhatták az érdeklődők, és először láttunk vendégül nagyköveteket és kulturális attasékat a rendezvény keretei közt.

2011 Velence és a közös sikerek éve volt a Karnevál táján, 2012 márciusában pedig a XIX. századi New Orleans és a híres Mardi Gras elevenedett meg a NET falai között.

 

QR Code
QR Code Rendezvények (generated for current page)