Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Egyetemi kulturális élet

Az ÁOK Kulturális Bizottsága aktívan együttműködik az egyetem többi karával és szervezetével. Feladata kulturális programokkal színesíteni az egyetemi életet. Legjelentősebb rendezvénysorozata a tavaszi szemeszterben megrendezésre kerülő a Semmelweis Tavaszi Fesztivál.

Medikus Zenekar

A zenekar 2008 szeptemberében alakult a Semmelweis Egyetem valamennyi karának hallgatóiból. Az ötlet életre hívója Balogh Zsuzsanna, akkor negyedéves orvostanhallgató volt.

A cél az volt, hogy az egyetem hallgatói hangszeres tudásukat egy olyan együttesben kamatoztathassák, ahol mindenki szeretetből zenél, ahol a tagok a tanulás mellett igényes körülmények között kapcsolódhatnak ki. Másrészt, hogy a zenekar produkciói az egyetem kulturális életének jelentős eseményeivé váljanak és a Semmelweis Egyetem egy új, magas színvonalú zenekarral gazdagodjék.

A kezdetek óta a zenekar számos olyan taggal bővült, akik nem a Semmelweis Egyetem hallgatói. A tagok között van végzett orvos, egyetemi kutató-tanár, általános iskolai tanár, ELTE-s, BGF-s, Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemre járó, zenekadémiai hallgató, hivatásos zenész, GYOK-os, magyar és német ÁOK-s. A zenekar majdnem 40 főből áll, klasszikus szimfonikus és vonós illetve fúvós kamaraegyüttes felállásban is működik. Karmester Dubóczky Gergely, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett karmester szakon.

A zenekar hetente egyszer próbál általában keddenként 18-21 óráig, a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben. Koncertek előtt előfordulnak plusz próbák is :)

Évente több nagy koncertet adunk:

  • tanévnyitó
  • gólyabál
  • Dies Academicus
  • domborműavatások
  • egyetemi ünnepségek
  • önálló karácsonyi koncert
  • ETK jótékonysági estje
  • minden éve tavaszán egy hosszú hétvégére vidékre utazunk különböző rendezvényekre(pl. Muzsikáló Orvosok találkozója.)

Ezen kívül számos apróbb felkérést kapunk az egyetemtől, amiket általában kamarafelállásban teljesítünk. Nyaranta intenzív, egy hetes tábor tartunk, ahol a fő hangsúly a felkészülésen és a zenélésen van, de a szórakozás sem maradhat el :)

Honlapunk: http://semez.webs.com

Ha pedig kedvet kaptál a zenéléshez, várjuk jelentkezésedet a [email protected] címre, és küldjük a további információkat, repertoárunkat, tervezett műveket,elérhetőségeket, próbaidőpontokat! Kérünk, írd le, melyik karra jársz,hányad éves vagy, milyen hangszeren játszol, hány évet tanultál és jelenleg tanulsz-e zenélni. Ha van másik egyetemre járó zenész barátod,hozd el Őt is!

egy kis ízelítő a zenekar életéből:

Irodalmi Klub

A Semmelweis Egyetemen 2008 óta működik irodalmi klub, ahol irodalmi élményeinket oszthatjuk meg egymással. A legfőbb cél: kilépni, ha csak arra a két órára is, az egyetemi malomkerékből. Célunk legalább havi rendszerességgel találkozni, művekről és íróikról beszélgetni. Egymásnak olvasunk fel vereseket, majd pár szóban elmondjuk véleményünket ránk vetülő hatásukat. Általában egy-egy téma köré csoportosítjuk estjeinket. Szívesen várunk, ha van egy is időd verses köteteket is forgatni a hatalmas orvosi könyvek mellett.

A Színjátszókör

Nagy örömünkre a 2009-es évben elindult a Semmelweis Egyetemi Színjátszó Kör, ahol szeretnénk lehetőséget biztosítani az amatőr színjátszást kedvelő diákoknak, hogy kamatoztathassák képességeiket. A próbák szeptemberben kezdődnek tervek szerint legalább heti rendszereséggel. Az első próbák workshopok, ahol megismerhetitek egymást és képességeiteket. Nemcsak a színészi ambíciókkal rendelkezőket várjuk, hanem mind azokat is, akik szívesen segítenek a díszlet és jellmezek terén is. Színjátszási lehetőséget nyújt még a gólyatábori musicalben való tevékenykedés, ha a nyarat sem szeretnéd színpadmentesen tölteni.

Színházlátogatás

A színházlátogatási program keretein belül folyamatosan lehetőség nyílik az egyetem hallgatóinak a kedvezményes színházlátogatásra. Számos színház biztosít rendkívül diákbarát jegyeket, érdemes figyelemmel követni a programokat. A [email protected] csoportba feliratkozva mindig értesülhetsz az aktuális előadásokról!


QR Code
QR Code Egyetemi kulturális élet (generated for current page)