Warning: Declaration of action_plugin_searchstats::register(&$controller) should be compatible with DokuWiki_Action_Plugin::register(Doku_Event_Handler $controller) in /var/home/ptothand/public_html/sotepedia.hu/lib/plugins/searchstats/action.php on line 0

Warning: Declaration of action_plugin_multilingual::register(&$controller) should be compatible with DokuWiki_Action_Plugin::register(Doku_Event_Handler $controller) in /var/home/ptothand/public_html/sotepedia.hu/lib/plugins/multilingual/action.php on line 0

Warning: Declaration of syntax_plugin_translation::handle($match, $state, $pos, &$handler) should be compatible with DokuWiki_Syntax_Plugin::handle($match, $state, $pos, Doku_Handler $handler) in /var/home/ptothand/public_html/sotepedia.hu/lib/plugins/translation/syntax.php on line 14

Warning: Declaration of syntax_plugin_translation::render($format, &$renderer, $data) should be compatible with DokuWiki_Syntax_Plugin::render($format, Doku_Renderer $renderer, $data) in /var/home/ptothand/public_html/sotepedia.hu/lib/plugins/translation/syntax.php on line 14
A férfiak egészsége és betegségei - SotePedia

Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


A férfiak egészsége és betegségei

A férfiak rövidebb élettartama, egészségtelen életvitele meghatározzák, hogy a férfi a gyengébb nem, a kurzus során az alábbi tematika szerint ismertetést kapnak a hallgatók a demográfiai, epidemiológiai, ellátás-szervezési és egészségfejlesztési tényekről és lehetőségekről. A fentiek alapján várható, hogy a hallgatók kellő ismereteket kapnak, pozitív attitüdjei alakulnak ki, ezt kívánja a kurzus tudatosítani és felkészíteni a hallgatóit arra, hogy tudatosan befolyásolják a férfiakat az egészségesebb életmód elfogadására, betartására.

Általános leírás a tárgyról

  • Az órák arról szólnak, hogy adott betegségekben miért a férfiak betegednek meg gyakrabban.
  • Van katalógus, minden órán fel kell rá iratkozni. Nem lehet ellógni az órákat, mert a Professzor Emeritus Úr megszámolja, hogy hányan vannak jelen a teremben, így más nem tud felírni. Gyakran névsorolvasást is tart.
  • Témák: többek között ismertetésre kerülnek a dohányzás, alkoholizálás, a balesetek és az AIDS kapcsolata a férfiakkal. A népbetegségek férfiak és nők közötti megoszlási arányai és az urológiai, egészségvédelmi szempontok és tárgyalásra kerülnek.
A tárgy adatlapja
kódja a Neptunon AOSNEI259-1M
kreditértéke 2
típus szeminárium (katalógusos)
intézet Népegészségtani Intézet
intézet honlapja http://semmelweis.hu/nepegeszsegtan/
oktatási felelős Prof. Dr. Simon Tamás Professor Emeritus
elérhetősége simon@rakliga.hu
számonkérés típusa gyakorlati jegy
számonkérés típusa év közben az utolsó hétig e-mailben dolgozat elküldése
aláírás feltétele megjelenni az órákon, dolgozat leadása
nehézség nagyon könnyen elsajátítható

Személyes tapasztalatok a tárggyal kapcsolatban

  • Egy igen idős professzor úr egy szemináriumi teremben tartja a gyakorlatokat. Sok meglepő újdonságot nem mond, de összefoglalja az adott témát. Az utolsó gyakorlaton számonkérésként szabadon kellett írni arról, hogy mit tanultál a félév során - minél több gyakorlatról kellett beleírni néhány gondolatot.
  • Első- és másodévesek is felvehetik, alaposabb orvostudományi tudás (pl. preklinikai tárgyak, klinikai tárgyak) nélkül is teljesen érthető. Nem konkrétan a betegségek mechanizmusáról, hanem azok okáról, demográfiájáról, kialakulásáról és nemek közötti eloszlásának arányáról van szó.
  • A 2 kreditért elérendő fajlagos teljesítmény (teljesítmény/kredit arány) nagyon kicsi, vagyis elég kedvező, ezt a tárgyat megéri felvenni, nem fogod megbánni.

Más nyelveken
Oldal fordításai:
QR Code
QR Code A férfiak egészsége és betegségei (generated for current page)